SVATKO NOSI SVOJ KRIŽ ili kako se nositi s velikim nepravdama

Stvarni život daleko je od života na Facebooku ili Instagramu.
Gledajući sve te živote na društvenim mrežama možemo upasti u zamku uspoređivanja s drugima, zavist, kukanje kako je njima bolje nego nama, kreiranje želja, ciljeva i planova da budemo bolji od svojih prijatelja, susjeda, uzora…
Međutim svačiji život je ravnomjeran miks uspona i padova. I nitko, baš nitko nije u tom iznimka.
Netko za koga mislimo da ima sve, ima ludo ljubomornu ženu/muža ili je sam, ili ima bolesno dijete, ili bolesne roditelje…
Ali Vi ste posebni, jel tako? Da, to svi mislimo za sebe, da je baš naša situacija specifična. Da je baš nama nanesena ogromna nepravda.
No svakom od nas desit će se slične stvari, prevarit će nas poslovni partneri, voljene osobe i prijatelji će nas izdati i napustiti, izgubit ćemo novce, donijet ćemo niz krivih odluka, ugroziti zdravlje, netko će nas pokrasti (ideje, novce, štogod), uzeti nam ono što nam pripada i sl. (nitko nije rekao da su pravo i pravda isto)
I što sad?

Hoćemo li se stalno time baviti ili odrezati, pustiti i ići dalje?
Naravno da možemo ići na sudove, kukati, glumiti i uživati u statusu žrtve, čekati svog spasitelja, a možemo iako u strahu sve to hrabro odrezati i krenuti dalje. Jer tek kad se jedna vrata zatvore, htjeli mi to priznati ili ne, druga se otvore. U međuvremenu mi se ne smijemo igrati Boga, jer ne znamo širu sliku i zaboravili smo na empatiju pa od povrede ne nalazimo snage pogledati kako je toj drugoj osobi koja nam je naudila.

Da se vratimo na one usporedbe s tuđim Fb i Instagram životima, ako smo brutalni iskreni prema sebi, priznat ćemo si da bismo vjerojatno mijenjali dio svog za dio tuđeg života, ali zaboravljamo da sve ide u paketu. Dakle ili cijeli naš ili cijeli tuđi život.
Tako da je najbolje da prihvatimo svoj miks uspona i padova, učimo iz njih, izvučemo najbolje što možemo i živimo i uživamo.
Ako ste, dok ovo čitate, baš u nekom području svog života „na dnu“, znamo svi kako je tamo, a ljepota bivanja na dnu je što možemo ići samo prema vrhu i odsada može samo biti bolje.

Povezane objave

firma

A što kada prodamo svoju firmu?

Ili uz postojeću želimo pokrenuti nešto sasvim drugačije? Naravno, ne brinite, opet nas čeka ista osuda okoline kao kad smo počinjali. Ovih dana slavim 5. rođendan Zaokreta. To je moja…
Izbornik