Izađi iz ormara nepotrebne skromnosti – Dovoljno ste dobre

Ovo je blog samo za pametne i sposobne poduzetnice. Bliži se svjetski tjedan poduzetništva (oko 15.11.) i opet imam čast i privilegiju biti Predsjednica žirija za dodjelu Nagrada za najbolju hrvatsku poduzetnicu koju organizira vodeća mreža žena poduzetnica u ovom dijelu Europe, Women in Adria.

Koje su to divne žene, koje divne poslovne i životne priče. I koliko ih samo ima…

Imamo samo dva problema kad biramo.

Jedan veliki – natjerati žene da se prijave jer slušamo priče – ma joj, ja imam samo X milijuna eura prihoda, tko sam ja da se prijavljujem, sigurno ima boljih od mene, ne želim sama sebe hvaliti, ne želim se praviti važna svojim radom, bolje da samo šutim i radim, da se ne ističem, ne želim se eksponirati, to što radim nije ništa posebno, to svatko zna i može…

Svake godine u ovo doba godine razmišljam o istim stvarima.

Poštujem da se ne žele svi eksponirati, no što ako samo mislite da niste DOVOLJNO DOBRE, DA NE VRIJEDITE I DA NE ZASLUŽUJETE i ne cijenite i ne poštujete sebe dovoljno.

Pogrešno su nas učili, NE nije istina da je samo dovoljno šutiti i kvalitetno raditi – NEĆE VAS NITKO SAM OTKRITI, POHVALITI, morate JASNO I GLASNO REĆI ja sam TA i TA i radim TO i TO… Ljudi ne čitaju misli, i gdje da Vas pobogu nađu u ovom moru informacija s kojima smo svakodnevno bombardirani i opterećeni.

E pa IZAĐITE IZ TOG ORMARA VIŠE, super ste. Takve kakve jeste. Ako nećete zbog SEBE, onda UČINITE TO ZBOG DRUGIH, zbog nečije MAJKE, nečije ŽENE, nečije ili još bolje SVOJE KĆERI.

Naš život i naš put nije samo zbog nas, NAŠA PRIČA JE TU I ZBOG DRUGIH, zato se prijavite na sve slične izbore i natjecanja jer na taj način doprinosite nemjerljivom broju ljudi.

Drugi problem kod izbora su naše slatke muke jer sve kandidatkinje su WOW u svakom pogledu i onda se mi mučimo birati, ali kao što rekoh uživamo u tim slatkim mukama.

Molim Vas budite sigurne da ćete svojim izlaskom iz ormara promijeniti bar jedan život na bolje, da ćete barem jednoj osobi dati snagu da ide dalje. A to je prekrasan osjećaj. Nemojte ga propustiti. Poklonite ga sebi, i poklonite svoju priču drugima.

Povezane objave

Prečice do uspjeha – RIJEČI I DRUŠTVO

Prečicom do uspjeha… Tako se zvao seminar koji smo prije par godina zajedno osmislile i vodile moja draga prijateljica Mirela Španjol, vlasnica www.ciceron.hr i ja. U petak me Žene i…
Izbornik