Što znači biti zaista orijentiran kupcu? Pitajte se: što je tu za kupca?

Fb status – evo mene i moj novi web, video, blog, šta god.
Web stranica- mi ovo, mi ono, mi,mi,mi, ja, ja, ja
Prodajna pisma i mailovi – mi smo vodeća firma, mi smo super, mi smo najbolji, mi već 20,30,50 godina ovo i ono.

Proces raspitivanja o proizvodu – kupac piše u Fb inbox mi mu odgovaramo da ne radimo vikendom neka zove u ponedjeljak na call centar. (mogli smo mu odgovoriti nešto drugo ne trošiti vrijeme na pisanje kad radimo i ne radimo jer ako pišemo očito radimo) Onda nazove call centar pa mu kažemo neka ide na naš web itd. Sastanci – prodajne prezentacije opet mi ovo, mi ono…
Zvuči poznato?

A gdje je tu kupac? Pa svi se kunemo da nam je na prvom mjestu. Nažalost možda u našim mislima i procedurama, no u praksi ne.

Dok mi pišemo i pričamo o sebi, naš kupac ima samo jedno pitanje u glavi – ŠTO JE TU ZA MENE? Samo to jedno pitanje ima, dok razmišlja kako mu Vaš proizvod i usluga mogu riješiti problem i dodati vrijednost.

Pogledajte svoju pismenu i usmenu komunikaciju s kupcima. Zašto i Vi ne biste tako počeli razmišljati – stavili fokus na ŠTO JE TU ZA KUPCA?

I probajte na svojoj koži kako je to biti Vaš kupac (metoda tajnog kupca najbolja je za to) – prođite cijeli proces i pogledajte izvedbu, kako se Vaši zaposlenici ponašaju prema Vašim kupcima.

Loša usluga će Vas očekivano neugodno iznenaditi, a količina propuštene prodaje šokirati.
No isplati se.

Foto: Pixabay

Povezane objave

hvala

HVALA – riječ koja čini razliku

Kao što postoji jedan efekt u psihologiji kad ljudi koji što više znaju, to više znaju da još puno toga ne znaju, dok oni koji ne znaju dovoljno ni ne…
Izbornik