Ionako nas čeka OSUĐIVANJE – Uzalud je pokušavati svima se svidjeti

Ionako nas ceka OSUDIVANJEBez obzira što radimo, dio drugih ljudi će nas osuđivati, zato je uvijek najbolje biti svoj, slušati sebe i kako se kaže pičiti po svom. Definirati tko smo, kakva osoba želimo biti, što je naša definicija uspjeha. Moja je definicija istog – sloboda, radost i da se mogu pogledati u ogledalo. (mislim na to da mi je savjest čista, a pogled na celulit i nije nešto)

Osuđivat će nas ako smo (pre)mršavi, ako smo se udebljali i trbuh nam je veći od trudničkog, ako se još nismo oženili, ako smo se razveli, ako nemamo i nećemo djecu, ako imamo samo jedno dijete, ako imamo više djece, ako smo kasno rodili, ako smo rano rodili, ako stalno radimo, ako se stalno zabavljamo, ako smo kućanica i stalno doma s djecom, ako nismo doma s djecom i stalno smo na putu, kritizirat će naše izbore prijatelja, aktivnosti, glazbe, gostiju na našim eventima… šta ti gosti pričaju na našim eventima, naše cijene, usluge…

Ako vjerujemo u Boga, ne vjerujemo u Boga, i u kojeg Boga naravno, i to je bitno, kako se odijevamo, jesu li nam suknje prekratke za naše godine, odakle smo, brojanje krvnih zrnaca ne smijemo zaboraviti na ovim prostorima, e da, i čednost naravno tj. broj seksualnih partnera i s kime smo spavali prije 5,10 godina…ma baš sve da ne nabrajamo u nedogled… Kako se kaže, tko nije griješio neka prvi baci kamen. I još slikovitije – jedan citat sam nekidan vidjela na FB-u koji kaže – grešnici osuđuju druge grešnike samo zato jer griješe na drugačiji način od njih.

Zato jednostavno…

Poanta – privatno – nije se rodio tko je svima ugodio. Ne možemo se svima svidjeti. Uzalud je pokušavati. Sigurno je jedino to da je to siguran put da budemo nesretni.

Poslovno – ako smo svima sve, nismo nikom ništa. Cijenite sebe, definirajte idealne klijente i partnere i pomno birajte s kime se družite i poslujete.

Foto: Pixabay

Povezane objave

Svjesno poduzetništvo i liderstvo

Što znači svjesno/osviješteno liderstvo i poduzetništvo? Pa kad imamo svjesno ovo, svjesno ono, zašto ne bi malo pisali o svjesnosti u biznisu 🙂 Ne nije neki new age bullshit u…
Izbornik