Kad budem savršen(a). Savršeni trenutak NE postoji.

Pričam nekidan s dragom osobom i klijenticom koja je čekala nekoliko godina da me nazove i da dođe k meni na savjetovanje i još uvijek čeka da dođe na Business cafe. Business cafe je u međuvremenu odradio oko 300 evenata u 7 zemalja, posjetilo ga je više od 20 000 ljudi i sklopljeno je preko 30 milijuna eura poslova i ono puno važnije nebrojeno puno prijateljstava. I sve joj je to promaklo. I ne samo njoj… iz nažalost istih razloga…

Što čeka (ne samo ona…)?

Da smisli konkretnu ideju, da registrira firmu, da napravi vizitku, da joj naprave web, da joj naprave logo, da završi aplikaciju, da osmisli proizvod ili uslugu do kraja, da smršavi, da zaradi više novaca, da kupi novu odjeću, da frendica može doći s njom, da frendica nekom da djecu da čuvanje, pa da može doći s njom, da djeca odrastu, da bivši muž preuzme djecu….da prvo konkretno nešto napravi, da uspije, da se dokaže jer što će tamo na Business cafeu tamo su svi uspješni i svi se znaju međusobno….

Vjerujem da je tajming bitan u životu i da se sve događa u svoje vrijeme no ima nešto što se zove dovoljno dobra kvaliteta. Dakle krećemo u akciju kad je nešto dovoljno dobro, jer ionako ništa nije savršeno.

Ima jedna bolest koja se zove perfekcionizam. Od nje bolujemo dok nas život ne sruši i pokaže nam tko je krajnji kontrolor.

Ima nešto što se zove lean in start up filozofija koja potiče da se lansira proizvod ili usluga čim prije kako bi se sakupile povratne informacije stvarnih korisnika i prema njima dovršio razvoj.

Ima nešto što se zove – DOSTA SRANJA I FILOZOFIRANJA i idemo u AKCIJU.
A upravo se o tome ovdje radi. Jer ona nije jedina osoba koja ovako misli nažalost i tako samu sebe koči.

Samo krenite. Gdje god želite. Na bilo koji event, kamo god želite… Samo dosta odgađanja, isprika i izgovora koja sebi servirate.

A što se Business Cafe evenata, a i općenito slike uspješnih poduzetnika u javnosti tiče… Ne, nisu svi uspješni tamo, ali su svi na putu do uspjeha. Ne, nisu svi dapače nitko nije savršen, svi griješimo putem, no učimo i idemo dalje. Ne, naš život nije FB ni Instagram bajka, puni smo problema i privatnih i poslovnih, ali ih rješavamo putem.

Razlika je u mentalnom sklopu. Mi kad pogriješimo i kad doživimo neuspjeh mislimo upravo to, pogriješili smo i doživjeli neuspjeh, pa što. Idemo vidjeti što možemo naučiti iz toga i idemo dalje. Neuspjeh je neizbježan i sastavni dio uspjeha. Ako doživimo neuspjeh NE to ne znači da smo mi neuspješni. E to je ta razlika u mentalnom sklopu. Što sebi govorimo o sebi, jesmo li prigušili ako ne i ugasili unutarnjeg kritičara ili sebe znamo ohrabriti i biti si potrebna podrška? Taj dio ovisi o svima nama, a upravo je to, kažu stručnjaci presudno za uspjeh – što mislimo o sebi i što sebi govorimo.

Zaključak – nemojte čekati neki savršeni trenutak. On ne postoji. Postoji samo život.
I on prolazi pored vas ako se ne ukrcate na vlak za destinaciju koju želite. Uživajte u vožnji.

Foto: Pixabay

Povezane objave

Izbornik