Manje novaca na računu NE znači i manje kriterija

Nedavno je jedna poduzetnica na našim Žene i novac radionicama komentirala- ee treba ostati svoj kako se smanjuje iznos na žiro računu. I da, baš to.

Od početka pokretanja vlastitog biznisa mora nam biti jasno TKO SMO mi i bez tog biznisa.
Što nam je važno, do čega držimo. Koje su naše vrijednosti.

Kompromisi će biti potrebni kao i u svemu u životu, ali kompromitiranje nikad neće dobro završiti.

I ono nema smisla. Jer kao i sve u životu, naš posao služi nama za naš osobni rast i razvoj.

Možda naša roba i usluge jesu na prodaju, ali mi NISMO.

Dakle, da, najteže je ostati svoj, kad zagusti, ali nije nemoguće. Kad nestaje love na računu, kad nema (novih) klijenata na vidiku, e baš tada je još važnije svega se sjetiti, zašto smo krenuli, što i kako radimo, za što se zalažemo, tko smo mi i tko želimo biti i ostati, tko je naš idealan klijent… što jesmo i nismo spremni napraviti…za novac.

Ovo nije neki samo imaj pozitivan stav blog, naprotiv, mogu s Vama podijeliti više puta razne situacije poput kad sam bila dovoljno luda pa sam npr. otkazala ugovor velikom klijentu koji nam je tada nosio 40 % prometa i imala sam 6 zaposlenih u tom trenutku i nijednog novog klijenta na vidiku. Rezultat mog ludila – unutar 15 dana došla su tri nova klijenta koja su počela donositi i više od 40 % prometa.

Imala sam vjere u sebe da, ali zapravo držala sam se svog glavnog načela u radu – UČINI PRAVU STVAR bez obzira na sve. I sve će se posložiti.

Desilo mi se i desit će mi se ovo još puno puta, no ostat ću pri tome.
Moji proizvodi i usluge jesu na prodaju, ali ja nisam.

Povezane objave

Samo baci pogled

Nekidan smo na edukaciji svi komentirali da smo se svi, bez obzira na spol, djelatnost, dužinu poduzetničkog staža, barem jednom susreli s UPITOM za SAMO BACI POGLED uslugom. I željom…
Izbornik