Manje novaca na računu NE znači i manje kriterija

Nedavno je jedna poduzetnica na našim Žene i novac radionicama komentirala- ee treba ostati svoj kako se smanjuje iznos na žiro računu. I da, baš to.

Od početka pokretanja vlastitog biznisa mora nam biti jasno TKO SMO mi i bez tog biznisa.
Što nam je važno, do čega držimo. Koje su naše vrijednosti.

Kompromisi će biti potrebni kao i u svemu u životu, ali kompromitiranje nikad neće dobro završiti.

I ono nema smisla. Jer kao i sve u životu, naš posao služi nama za naš osobni rast i razvoj.

Možda naša roba i usluge jesu na prodaju, ali mi NISMO.

Dakle, da, najteže je ostati svoj, kad zagusti, ali nije nemoguće. Kad nestaje love na računu, kad nema (novih) klijenata na vidiku, e baš tada je još važnije svega se sjetiti, zašto smo krenuli, što i kako radimo, za što se zalažemo, tko smo mi i tko želimo biti i ostati, tko je naš idealan klijent… što jesmo i nismo spremni napraviti…za novac.

Ovo nije neki samo imaj pozitivan stav blog, naprotiv, mogu s Vama podijeliti više puta razne situacije poput kad sam bila dovoljno luda pa sam npr. otkazala ugovor velikom klijentu koji nam je tada nosio 40 % prometa i imala sam 6 zaposlenih u tom trenutku i nijednog novog klijenta na vidiku. Rezultat mog ludila – unutar 15 dana došla su tri nova klijenta koja su počela donositi i više od 40 % prometa.

Imala sam vjere u sebe da, ali zapravo držala sam se svog glavnog načela u radu – UČINI PRAVU STVAR bez obzira na sve. I sve će se posložiti.

Desilo mi se i desit će mi se ovo još puno puta, no ostat ću pri tome.
Moji proizvodi i usluge jesu na prodaju, ali ja nisam.

Povezane objave

Kako sve stići – iz FOMO u JOMO

Često me pitaju kako ti sve stižeš, odakle ti toliko energije? Biram bitke. Biram s kim (ne) pijem kavu. Biram s kim (ne) radim. Biram što radim. Kriteriji su mi…

Javni ili privatni sektor? Tko vrijedi više?

Vječna borba, ovih dana još žešće rasprave… Privatni vs. javni sektor. Tko je u pravu? Tko više vrijedi? Optužbe frcaju s obje strane. Uvrede i ponižavanje poduzetnika od strane javnosti…
Izbornik