Sama si je kriva – A gdje su nestale ljubav i empatija?

Ova kolumna napisana je za portal Žene i novac.

Nekidan smo objavili anonimno jednu kolumnu na portalu www.zeneinovac.com i krenula je navala uobičajenih komentara – SAMA SI JE KRIVA.

Klasika u našem društvu, netko te istuče – sama si kriva, netko te zlostavlja na bilo koji način – sama si kriva, i da ne nabrajam stalno isti odgovor na sve –  SAMA SI JE KRIVA.

U konačnici da, svi mi imamo slobodnu volju i izbor, to je istina.

Međutim, da je život tako jednostavan i da su ljudi 100 % racionalna i logična bića čitaj roboti vjerujem da bi sve išlo brzo, glatko i jednostavno za publiku. No svatko nosi svoj križ i mi nikad ne znamo zaista kako je drugome.

Mi nismo prošli što je ta druga osoba, mi nemamo te lekcije, ona ide svojom stazom, svojim tempom.

Ono što možemo probati osjetiti jest EMPATIJA – da se probamo staviti u tuđe cipele i jedino što možemo je prihvaćanje, razumijevanje i LJUBAV, radije nego OSUDA.

Svima nam je dosta osjećaja krivnje, grižnje savjesti i LJUBAV je jedina ta, koja može SVE POBIJEDITI.

Zato idući puta kad krenemo i pomisliti sama si je kriva – zastanimo na trenutak i osjetimo empatiju i ljubav. A osudu, prodike i ostalo ostavimo da se odmore, dok ih se ne naučimo zauvijek riješiti…

Foto: Unsplash

Povezane objave

firma

A što kada prodamo svoju firmu?

Ili uz postojeću želimo pokrenuti nešto sasvim drugačije? Naravno, ne brinite, opet nas čeka ista osuda okoline kao kad smo počinjali. Ovih dana slavim 5. rođendan Zaokreta. To je moja…
Izbornik