Koliko je u životu bitan tajming?

Svi znaju da volim točnost.
Ujedno, mislim i da za sve u životu postoji vrijeme.

20-e su dobre/lakše za nešto, 30-e za nešto drugo, 40-e za nešto treće itd.

Npr. kad tek rodimo dijete, ono od nas treba potpunu pažnju i posvećenost, dok ubrzo dođe vrijeme u osnovnoj školi kad dijete kaže – mama opet si doma, zar ne moraš nešto ići van obaviti. Dakle, sve u svoje vrijeme.

Prijateljice se znaju smijati kad im kažem da mi prava ljubav i luđački seks zaista ne trebaju u staračkom domu jer – kako ponavljam – sve u svoje vrijeme.

Nekidan mi piše jedna žena u inbox kojoj sam poklonila ulaznicu za Business Cafe prije 2, 3 godine pa kaže – jeeej, konačno sam spremna, dolazim na idući Business Cafe.

Ja mrtvo hladno odgovaram – nema više Business cafe-a uživo. Do daljnjega. Korona. I mislim si u sebi, pa super, dok si se ti pripremila – došlo je do obustave eventa i doslovce propasti event industrije.

Slična priča, za vrijeme trajanja jednog online programa u kojem sam bila učenica, poklonila sam sat savjetovanja ostalim sudionicima da iskoriste za vrijeme trajanja tog programa – 9 tjedana je dovoljno da, ako nešto želiš, naručiš se za sat vremena. Bez obzira na okolnosti.

Ionako svi znamo da nije istina da nemamo vremena, nego nam nešto nije prioritet. I to je u redu. Važno je nazivati stvari pravim imenom i prestati sebe lagati. 

Slična priča, lobirala sam prije da nam u goste online na lanjsku konferenciju dođe svjetski poznata terapeutkinja, da skratim priču i ona je pristala nekidan sa samo godinu dana zakašnjenja.

Opet vidimo sve u svoje vrijeme. Bitan je tajming i okolnosti.

Nemojte čekati savršeni trenutak. Ne postoje savršene okolnosti.

Ne gubite vrijeme, napravite to što želite sad odmah. Nazovite onog koga želite. Recite mu/joj što želite.

Ne odgađajte. Sutra nije zagarantirano. Htjeli mi to priznati ili ne.

Isto tako, nema panike. Samo pomalo. Sve što je Vaše, ne može Vas zaobići, isto tako i što nije Vaše, bez brige, nećete to dobiti ili ćete dobiti, ali će imati gorak okus Pirove pobjede.

Foto: Unsplash

Povezane objave

Izbornik