Kako sam smrsavila 12 kg u pola godine BEZ ikakve promjene prehrane i vjezbanja

Nedavno sam stavila neke svoje fotke na Fb i krenuli su komentari kako sam smršavila i pitanja u inbox kako, što se desilo.. pa evo obećala sam blog i evo ga.

Naslov nije neki prodajni trik za neki čarobni napitak kojih sam se vjerujte nakupovala. I šteta da ne postoje.

Idemo redom, tri puta u životu skidala sam veći broj kilograma, jednom 20, drugi puta 34 i sada je cilj 24, sada sam na pola puta, skinula sam 12 kg.

Prvi puta sam skinula 20 kg u 4 mjeseca prije nekih 20-ak godina u nekom od salona za mršavljenje i napola sljedeći tada popularnu Fit for life prehranu, drugi puta 34 u nekih 6 mjeseci, nažalost najviše od šokova i stresova koje sam doživjela prije 10-ak godina i evo me sad valjda opet neki ciklus 10 godina nakon 🙂 Kako sam rodila moram se dotaknuti kg u trudnoći. Dobila sam ih samo 7, i već u porođajnoj sali izgubila 10 tako da moj sin nije bio doprinos mojim kg.

Na putu svoje borbe i opsjednutosti kilogramima susrela sam razne stručnjake, isprobala sve dijete koje postoje, pročitala stotine članaka, kupovala online edukacije, ma nema šta nisam.
Uvijek mi je fokus bio na kg, uvijek začarani krug, uvijek isti osjećaj manje vrijednosti i nemoći.
Izmijenjala sam ja stručnjake i stručnjake no priznajem uvijek sam im bila težak klijent i znaju oni već pa mogu javno – nisam ih nikad slušala. Možda jako kratko ali pravila i disciplina u tom dijelu nekako se nikad nisu složili s hedonistom u meni koji živi imajući na umu onu krilaticu – jednom se živi.

Prije dvije godine dobila sam 19 kg u 11 mjeseci jer jednostavno to nisam bila ja, pokušavala sam biti nešto i netko što nisam.
No još godinu dana se nisam nikako mogla natjerati da ih skinem, da nađem ZAŠTO, nije me na to potaklo ni što mi je netko čestitao na nepostojećoj trudnoći ni što mi je sin rekao da sam debela. Ništa.

I kako je onda krenuo ovaj moj treći i daj Bože zadnji put skidanja kilograma?

Znala sam da kod mene nije problem prehrana iako realno ne bi škodilo smanjiti ugljikohidrate i slatko no znala sam da nije u tome caka, da treba doći do uzroka.
I imajući već bogato iskustvo znala sam ovaj puta mora sve biti iznutra. Lako za izvana.

Izašla sam iz nekih odnosa koji mi više nisu odgovarali i krenula sam sama sa sobom provoditi jako puno vremena. I biti brutalno iskrena.
Jednostavno je, ali daleko od lakog. Lakše je izbaciti slatkiše i skakati aerobic, vjerujte.

I tako, kao prvi korak pregledavala sam sve svoje fotografije i prisjećala se kad sam imala višak kilograma što se tada dešavalo u mom životu, a što se dešavalo kad sam bila mršavica. Analizirala sam i uočila obrazac koji se ponavljao – mršava sam bila uvijek kad sam se rasteretila aktivnosti, posla, odnosa i ljudi koji mi više nisu odgovarali, a deblja kad sam bila u izrazitom stresu, pred burnout.

Ok, imamo obrazac i šta sad, i dalje mi to nije ništa pomoglo.

Ponovo sam prošla sve slike i dolazilo mi je pitanje TKO JE OVA KRISTINA na tim fotkama, nije me uopće zanimalo što sam tada jela, nego kako sam se tada osjećala, i sjetila sam se – tamo kada sam zračila bila sam zadovoljna sobom i svojim životom bez obzira na okolnosti.

I tada se desio AHA efekt i klik u glavi nakon kojeg je sve krenulo samo od sebe.

Shvatila sam da sam mislila za sebe da cijeli život imam problema s kilogramima, a zapravo ja sam 95% vremena bila vitka do mršava samo uvijek nezadovoljna svojim tijelom!

Dakle na pitanje tko je ta Kristina dobila sam odgovor ona nije debela žena nego vitka a uvijek nezadovoljna tijelom.

I kako sam sebe vidjela konačno kao vitku ženu i prihvatila se sada odmah dok to nisam bila i odlučila da ću biti konačno zadovoljna odmah i krenuti odmah uživati u svom tijelu sve se pokrenulo.

Prestala sam kritizirati svoje tijelo i biti mu zahvalna, prestala sam ga osuđivati, počela tražiti prednosti i uočavala ih sve više i više.
Prestala sam sebi biti maćeha i konačno sam si postala brižna majka.

Sjetila sam se riječi jedne doktorice da UŽITAK liječi.
I krenula sam raditi sve što mi donosi užitak.

Moju akciju obuhvatilo je sljedeće:
Aroma masaže uz divne razgovore i fokus na uživanje uz zabranu razgovora o kg u Laurus Slow Spa kod Anamarije.

Otišla sam na radionicu buđenja ženstvenosti kod Sande Mešinović u Banja Luku.

Pa je došlo vrijeme za malo stručnog razgovora i tehnike konstelacija kod Nadje Skazlić.

I na kraju Škola opraštanja kod Adele Franceković i konačno nakon 12 kg manje krenulo je lagano vježbanje s užitkom sa Sunčanom Seletković.

Kad sam prihvatila sebe, svoja sranja, svoj doprinos sranjima koje sam izazvala, oprostila sebi i drugima, odradila neke neugodne ali ispravno za učiniti u životu kave, isprike i poruke, otkazala aktivnosti koje su me mjesecima iscrpljivale, donijele neke emotivno teške, ali nužne poslovne odluke rezultati su stigli. Što se kaže sami od sebe.

To su moji koraci u ovoj rundi. Prije sam isprobala niz osobnih trenera, sve dijete, gotovo sve vrste vježbanja (najviše sam btw. uživala u plesu oko šipke i trbušnom plesu no sad to više nije za mene) i gotovo sve energetske i razne alternativne tehnike.

Dakle moj bi “recept” bio puno vremena sa sobom, brutalna iskrenost sa sobom, prihvaćanje odgovornosti – i svojih sranja i fokus na zadovoljstvo tijelom i u tijelu. Uz nezaobilaznu zahvalnost i empatiju prema tijelu. Kad se samo sjetim koliko sam ga namučila, osuđivala i kritizirala godinama, a kako mi je divno s ljubavlju uzvratilo i služilo me.

Voljela bih skinuti još 12 kg, dakle dok ovo pišem na pola puta sam, no već sam sada zadovoljna iznutra, a sad u drugoj polovici polako sam počela mijenjati prehranu spontano i ništa na silu i dalje je fokus (uvijek bio i ostat će) užitak samo što sam počela više uživati u dalmatinskoj hrani (geni su ipak proradili) pa čini se sama od sebe otpada potreba za nekom tzv. nezdravom hranom. Kažem ništa na silu vrlo rado sam probala i uživala u novoj Lino Ladi i sl.

Sin mi je nedavno ničim izazvan rekao mama baš si lijepa i znaš više uopće nisi debela, umjesto čestitki na nepostojećoj trudnoći sad stižu komentari kako tako zračim, a najvažnije ja uživam svaki dan u životu, a bogami i u pogledu u ogledalo.

I pripremam drugo izdanje www.ljubavkgnovac.com konferencije na kojoj ćemo 20.10.2018. pokriti i borbu s kg u razgovoru s brojnim stručnjacima koje sam putem upoznala.

Ja ću nastaviti ovim putem pa se javim kad skinem još tih 12.. a dotada, možda već ovo nekom pomogne.

Sretno na putu sa sobom…