Sinoć je moj sin pisao kaznenu zadaću. Zato što je ometao nastavu. Kako? Raspravom s prijateljem. Pitam ga da mi objasni zbog čega. Kaže prijatelj i on su se natezali oko toga da moj Luka ne vjeruje u Boga zato što ne ide na vjeronauk, a Luka se branio da vjeruje, te kako i zašto.
Da, uvijek aktualna tema u zemlji u kojoj živim. Nametanje svojih izbora drugima bez obzira je li riječ o konzervativnim ili liberalnim stavovima. Lijevo ili desno stalno namećemo jedni drugima da smo baš mi u pravu, a ovaj drugi u krivu.
Ja sam nekad više lijevih, nekad i desnih stavova, ali uvijek live and let live tip.
Sinu sam više puta objasnila ono u što vjerujem i prakticiram spiritual but not religious i što to znači – da su sve religije u pravu i da je svaka samo jedan od puteva.
Kako drugačije kad su mi dvije najbolje prijateljice pravoslavke, jedna Muslimanka i poznajem i družim se s ljudima po cijelom svijetu. I sama sam građanin svijeta prije svega. I najvažnije mi je biti čovjek.

Sjetilo me to sve i na moju ranu mladost.
O ovome još nisam nikad javno progovorila. Već su me u tinejđerskoj dobi počela zaokupljati pitanja zašto smo ovdje, koji je smisao života i sve. U toj potrazi došla sam i do Bhagavad Gite i Hare Krishna pokreta.

Hedonist kakav jesam priznajem svidjela mi se hrana (nešto fenomenalno, ako igdje putujete po svijetu potražite lanac restorana Govindas) pjevanje i vesela atmosfera, a i odgovori u Vedama zadovoljili su moj znatiželjni um.

Postala sam i bila vegetarijanka 18 godina. Iskreno samo iz čistog gušta u toj hrani. Ponovo sam prije četiri godine počela jesti meso – razlog zato da mogu normalno raditi posao u Srbiji (sve je jasno kako to tamo ide)

I tako u mladosti sam ja bila i mjesec dana u Indiji, godinama se dizala u pet ujutro, meditirala dva sata dnevno. i tako.. Kasnije sam se i krstila i sve što treba u katoličanstvu koje prevladava kao religija u zemlji odakle sam, ali zašto odavno nisam više ničiji „formalni“ simpatizer?

Zato što sam i feministkinja. Zato što me nitko neće uvjeriti da su žene (duše u ženskom tijelu kad smo već kod ove teme) manje vrijedne i drugotne i slične gluposti.

Odvajanje žena i muškaraca, priče da su žene manje inteligentne – hvala, ali ne hvala. Meni se takve priče ne mogu prodavati. Mislim svojom glavom.

I sina učim isto.

Uvijek mislite svojom. Bez obzira na temu. Svi odgovori su u nama.