Site icon Zaokret

O meni

Zovu me dobri duh
poduzetništva i spajalica.

U poduzetništvu nije važno što postignemo, nego tko putem postanemo.

Kristina Ercegović


EMBA, Serijska poduzetnica, osnivačica i direktorica portala Žene i novac, poslovna savjetnica za male poduzetnike, autorica knjiga o poduzetništvu i predavačica na temu poduzetništva

Kristina Ercegović rođena je 8. veljače 1976. u Zagrebu. Diplomirala je marketing 1998. na Ekonomskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu i 2008. završila Executive MBA u poslovnoj školi Cotrugli. 2010 završila je NLP Leadership Akademiju, a 2013. i NLP Leadership Master te Advanced Program in Business, jednogodišnji program kao odabrana stipendistica Instituta za inovacije.

2002. osnovala je Herakleu, prvu agenciju u Hrvatskoj specijaliziranu za mystery shoppingu sklopu koje je pokrenula i niz inovativnih projekata poput Mystery shopping dana, dodjelu nacionalne Nagrade za posvećenost kvaliteti usluge te Heraklea Customer Service akademiju. Herakleu je prodala u ožujku 2012. Mildu je osnovala 2013, da bi je prodala 2014.

Od 2010. vodi vlastitu tvrtku Zaokret u sklopu koje projektom Business Caféa umrežava i educira male poduzetnike, savjetujući ih kako da pokrenu, izgrade i prodaju svoj biznis bez da pritom izgore, te redovito piše kolumne, knjige i vlastiti blog, a od 2019. pokrenula je i vodi portal, konferenciju, radionice, retreate i VIP klub Žene i novac. Bila je mentorica na niz start-up natjecanja kao i u TV emisiji Snaga volje. Čest je gost predavač, mentor kao i moderator panela na raznim poslovnim konferencijama te poslovni influencer.

2002. radi još jedan exit – prodaje većinski udio u Žene i novac i sad je to jedinstvena firma sa 11 žena suvlasnica, poslovnih anđelica.

Predavala je kolegij Poduzetništvo na privatnom učilištu Algebra te kolegij Poslovna analiza na učilištu Effectus. Bila je i predavač na Absence Academy – Akademiji upravljanja apsentizmom u Zagrebu i Beogradu s temom – Sreća – produktivnost – profit, kao i s temom Važnost kvalitete usluge na Call Centar Akademiji. S poslovnom kolegicom Mirelom Španjol Marković, vlasnicom Cicerona, osmislila je programe Prečicom do uspjeha 2015. i 2018. Intrapreneurship – poduzetnički način razmišljanja u korporaciji i državnoj upravi.

Bila je i TEDx govornik, članica CRANE-a te je godinama bila predsjednica i potom članica žirija za odabir najbolje hrvatske poduzetnice u organizaciji Women in Adria.

Uz Veronicu Karlsson koautorica je prve stručne knjige o mystery shoppingu na svijetu, naziva Measuring Management and The Moment of Truth, a sa Sašom Petrom napisala je knjigu Tajna nestalog kupca. 2013. Napisala je Sam svoj gazda – kako uspjeti u poduzetništvu unatoč svemu i svima te 2017. What is your ROI on Joy – My life. My business. My rules. Njezina peta knjiga je Najjači si kad si svoj – Ljudska strana biznisa pravi transformator svijesti poduzetnika kako brojni komentari čitatelja kažu.

Dvaput je dobila MSPA Europe PR and Marketing Award, nagradu za najuspješnije promoviranje mystery shoppinga u Europi u 2004. i 2005. godini.

Dobila je CROMINU nagradu za najboljeg menadžera 2007. godine u kategoriji mladi menadžer kao prva žena u toj kategoriji i najmlađi menadžer, a u svibnju 2008. dobila je MSPA Hall of Fame Award, priznanje za uspješno promoviranje mystery shoppinga u Jugoistočnoj Europi. Bila je i nominirana za Ženu godine u organizaciji časopisa Zaposlena 2009. godine, te za Veuve Cliquot nagradu za Najbolju poslovnu ženu u Hrvatskoj 2018. godine. Iste godine osvojila je Central European Start Up Awards nagradu u kategoriji Female Role Model za poduzetništvo.

2020 zajedno s 19 ostalih kolega osnovala je Udrugu Glas poduzetnika u sklopu koje je uz moto – bez edukacije nema transformacije uspostavila Odbor i sistem za edukaciju članova.

Prije 20 godina poduzetništva radila je četiri i pol godine u Plivi, od čega godinu dana u Poljskoj i Češkoj.

PROMJENA KREĆE OD TEBE I MENE

Moja vizija je učiniti Hrvatsku najboljim mjestom za život i rad.

Moja misija je transformirati kulturu kukanja na ovim prostorima u kulturu preuzimanja odgovornosti. 

Napokon krećeš u svoj biznis? Počni učiti danas!

PREUZMITE BESPLATNU E-KNJIGU SAM SVOJ GAZDA

Savjeti o stvaranju i održavanju uspješnog posla s primjerima uspješnih poduzetnika. Jednostavnim jezikom objašnjeno kako osnažiti motivaciju za pokretanje posla i kako se pozicionirati na tržištu, kako imati dobar PR, graditi dobar odnos s kupcima, delegirati posao, ovladati financijama i stvoriti dobar odnos sa svojim zaposlenicima.

Sam Svoj Gazda e-book

Kristinu mnogi doživljavaju kao hodajuću, pršteću, inspirativnu
reklamu za poduzetništvo, ali njezina je priča veća od toga.
Ona ne želi samo da pokrenete svoj posao koji će vam donijeti novac,
nego onaj koji će vas usrećiti, dati osjećaj smislenosti.
Ona vas motivira da ostvarite svoje snove. I poslovne i životne!
I to su njezini najveći talenti.

Bruno Šimleša
Pisac i sociolog
Kristina u medijima
Exit mobile version