Zovu me
DOBRI DUH PODUZETNIŠTVA
i SPAJALICA

Serijska sam poduzetnica, spisateljica i poslovna savjetnica

U što vjerujem

1. Manje je više. Sve maksimalno pojednostavni.
2. Naš biznis raste do razine do koje mi rastemo. Da bi se stvari promijenile prvo se moramo promijeniti mi.
3. Slušaj sebe i pronađi svoje pleme.

Misija

Transformirati kulturu kukanja na ovim prostorima u kulturu preuzimanja odgovornosti.

Vizija

Hrvatska – najbolje mjesto za život i rad.

Moja biografija 

Kristina Ercegović – poduzetnica, spisateljica, poslovna savjetnica, profesorica

Kristina Ercegović rođena je 8. veljače 1976. u Zagrebu. Diplomirala je marketing 1998. na Ekonomskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu i 2008. završila Executive MBA u poslovnoj školi Cotrugli. Završila je 2010. NLP Leadership Akademiju, a 2013. i NLP majstorski te Advanced Program in Business kao stipendistica (stipendiju je dobila kao odabrana/pozvana žena poduzetnica, uz jednog odabranog muškog kolegu)

2002. osnovala je Herakleu, prvu agenciju u Hrvatskoj specijaliziranu za mystery shopping u sklopu koje je pokrenula i niz inovativnih projekata poput Mystery shopping dana, zatim dodjelu Nagrade za posvećenost kvaliteti usluge te Heraklea Customer Service akademiju. Herakleu je prodala u ožujku 2012. Mildu je osnovala 2013, a prodala 2014.

Od 2010. vodi vlastitu tvrtku Zaokret u sklopu koje projektom Business Caféa umrežava i educira male poduzetnike, savjetujući ih kako da pokrenu, izgrade i prodaju svoj biznis bez da pritom izgore, te piše kolumne za Naturala Life (prije i za Glorija Glam, Ljepota i Zdravlje), knjige i vlastiti blog. Bila je mentor na niz start-up natjecanja kao i u TV emisiji Snaga volje, a i sama je bila organizatorica i mentorica u nacionalnom programu Sam svoj gazda. Čest je gost predavač kao i moderator panela na raznim poslovnim konferencijama. (primjer Deloitte)

Redoviti je predavač na Absence Academy – Akademiji upravljanja apsentizmom u Zagrebu i Beogradu s temom – Sreća – produktivnost – profit. Od svibnja 2019. profesorica je na Algebra učilištu, predaje kolegij Poduzetništvo studentima Digitalnog Marketinga.

S poslovnom kolegicom Mirelom Španjol Marković, vlasnicom Cicerona, osmislila je programe Prečicom do uspjeha 2015. i 2018. Intrapreneurship – poduzetnički način razmišljanja u korporaciji i državnoj upravi.

Bila je i TEDx govornik, članica CRANE-a te je godinama bila predsjednica, a sada članica žirija za odabir najbolje hrvatske poduzetnice u organizaciji Women in Adria.

Osmislila je i organizira i vodi međunarodni projekt Ljubav, kilogrami i novac.

Uz Veronicu Karlsson koautorica je prve stručne knjige o mystery shoppingu na svijetu, naziva Measuring Management and The Moment of Truth, a sa Sašom Petrom napisala je knjigu Tajna nestalog kupca. 2013. Napisala je Sam svoj gazda – kako uspjeti u poduzetništvu unatoč svemu i svima te 2017. What is your ROI on Joy – My life. My business. My rules. Njezina peta knjiga je Najjači si kad si svoj – Ljudska strana biznisa pravi transformator svijesti poduzetnika kako brojni komentari čitatelja kažu.

Dvaput je dobila MSPA Europe PR and Marketing Award, nagradu za najuspješnije promoviranje mystery shoppinga u Europi u 2004. i 2005. godini.

Dobila je CROMINU nagradu za najboljeg menadžera 2007. godine u kategoriji mladi menadžer kao prva žena u toj kategoriji i najmlađi menadžer, a u svibnju 2008. dobila je MSPA Hall of Fame Award, priznanje za uspješno promoviranje mystery shoppinga u Jugoistočnoj Europi. Bila je i nominirana za Ženu godine u organizaciji časopisa Zaposlena 2009. godine, te za Veuve Cliquot nagradu za Najbolju poslovnu ženu u Hrvatskoj 2018. godine. Iste godine osvojila je Central European Start Up Awards nagradu u kategoriji Female Role Model za poduzetništvo.

Prije pokretanja Heraklee radila je četiri i pol godine u Plivi, od čega godinu dana u Poljskoj i Češkoj.

www.kristinaercegovic.com
www.ljubavkgnovac.com
www.businesscafe.info

Uncopyright

Slobodno dijelite sve moje materijale, blogove, bez pitanja. Naravno, bit ću zahvalna ako navedete izvor.

Želim zaokret, želim podići posao na višu razinu

Želim zaokret